Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Az Overtoun híd átka

Mi okozhatta több mint 600 kutya halálát?

2015. június 26. - Vankó Csilla

Dimbes-dombos tájon, kanyargó patakok között több mint 150 éve áll Skóciában, West Dunbartonshire-ben egy kastély. Az épület a skót gótikus főúri építészet egyik leggyönyörűbb példája.

3470330433_9dc313fdbc_b.jpg

Sajnos az Overtoun ház, és elsősorban a hozzá vezető híd ennél sokkal hátborzongatóbb dolog miatt híresült el. A legendák szerint több mint 600 kutya vetette le magát róla a 15 méteres mélybe az 1950-es évektől kezdődően.  Mind „hosszú orrú” fajta volt, mint a retrieverek. Csak tiszta időben és mindig ugyanarról a helyről ugrottak.

fixedw_large_4x.jpg

ghost_castle_1.jpg

Többek szerint paranormális tevékenység okozza, de a helyiek szerint valószínűleg inkább az 1931-ben elhalálozott, mindig depressziós és szomorú néhai Lady Overtoun szelleme kísért.

A rejtély a környékre vonzott tudósokat, filozófusokat és állat-viselkedés szakértőket a világ minden tájáról.

Egy kicsit tudományosabb magyarázat szerint a kutyáknak nincs öngyilkos hajlamuk, ezért azzal magyarázzák, hogy valami olyan szag áradhat a mederből, ami odavonzza őket. Évekig tanulmányozták ebből az aspektusból is a helyet és arra a következtetésre jutottak, hogy valamelyik rágcsáló fajta egyedszáma növekedhetett úgy meg, hogy messziről megérzik őket a kutyák és nem tudnak ellenállni.

Mások elmélete szerint Overtoun-ék alkímiával is próbálkoztak és egy véletlenül elszabadult átok ezen a helyen megnyitott egy kaput, melyen keresztül az szuper érzékeny kutyák egy másik világba át tudnak menni.

Egy komoly tényfeltáró dokumentumfilm is készült róla.

A legtöbb kutyás mindenesetre babonából messziről elkerüli a helyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr77573992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása