Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

II. Erzsébet királynő ikonikus táskája és a titkos jelek

2017. március 07. - Vankó Csilla

A királynő Launer márkájú táskája legalább annyira fontos számára, mint a corgija vagy a koronázási ékszerek. Nagyon ritkán látható nélküle. Ezt viseli vasárnaponként a templomban, a hivatalos megjelenéseken, a privát audienciákon, a hivatalos fotókon.

queen-handbags.jpg

Ennek ellenére nagyon keveset tudunk arról, hogy mit tart benne. Mobilja, pénztárcája vagy lakáskulcsa valószínüleg nincs. Egyes bennfentesek szerint jellemzően egy tükröt, egy rúzst, keresztrejtvényt és egy táskatartó kampót hord magával.

A Launer márka egyébként már régóta a királyi család kedvence. 1968-ban megkapta a “Royal Warrant” minősítést, amitől hivatalos királyi beszállító lett. Diana hercegnő is szívesen hordta.

Természetesen a márka személyre szabja a királynőnek a modelleket. II. Erzsébet szereti, ha a füle hosszabb, mert így jobban a karjára tudja húzni és nem zavarja a hivatalos kézfogásoknál. Az ő táskái könnyebbek és kisebbek a széria daraboknál, hogy ne húzza le a karját a sokáig tartó hivatalos megjelenéseken és jobban illeszkedjen kisebb termetéhez. Kedvenc modellje a Traviata, ami több, mint félmillió forintba kerül.

traviata-launer.jpg

Persze a királynő táskájából néha készül pár darab eladásra is, amit a Selfridges-ben pár pillanat alatt elkapkodnak. Érdemes böngészni a márka weboldalát, mert 6 milliós csodát is találhatunk.

II. Erzsébet egyébként eddig több, mint 200 Launer táskát kapott a cégtől, mert azt mondanom sem kell, hogy ő ajándékba kapja mindegyiket. Ha olyan modellt kap, ami nem tetszik neki, egyszerűen nem hordja.

És a táska nem csak simán egy kiegészítője az amúgy is nagyon ikonikus ruhatárának.

A királynő állítólag a táskájával titkos üzeneteket küldd az embereinek. Ha az asztalra helyezi vacsoránál a táskáját, az azt jelenti, hogy szeretné, ha az esemény véget érne vagy szeretné elhagyni a helyszínt 5 percen belül. Ha a földre helyezi, vagy az egyik karjáról átrakja a másikra, azzal azt jelezi, hogy nem élvezi a társalgást és szeretné, ha a “lady-in-waiting”, vagyis egy nemesi származású udvarhölgy, aki személyi asszisztensként szolgál mellette, kimentené őt a beszélgetésből.

Amúgy állítólag a fentieken kívül van még 60 ilyen titkos jel, amit cask a királyi őfelség és a Buckingham Palota bennfentesei ismernek. Számunkra örök titok marad:-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr1412320437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása