Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

LILIDOREI: a törpék, elfek, tündék óriási játszótere

2022. október 17. - Vankó Csilla

Egyszer volt hol nem volt, Northumberland hercegnője arról álmodozott, hogy megvalósít egy óriási játszóteret, ahol megjenik a törpék, gnómok, elfek és tündék varázslatos világa és ahol egész évben érezhetjük a mágikus karácsonyi hangulatot.

0_monstrumlilidorei_13.jpeg

Az egész hangozhatna úgy is, mint egy fantasy regény bevezető sora, de ez maga a valóság. Northumberland hercegnője, Isobel Jane Miller Percy, a jelenben élő 64 éves brit arisztokrata és üzletasszony, aki megálmodta Lilidorei-t, egy varázslatos falut, ami 2023 tavaszán nyitja meg kapuit Alnwick Garden-ben.

jane-percy-duchess-of-northumberland-7a3ae173-2aee-4b70-9ac0-aa5178737f6-resize-750.jpeg A világ legnagyobb tematikus játszótere egy 15 millió fontos (több, mint 7 milliárd forintos) beruházás, amivel 280 000 látogatót terveznek Northumberlandbe csábítani. Az Alnwick Garden jótékonysági szervezetnek köszönhetően a Lilidorei „szabad péntekeket” kínál majd a tanév ideje alatt, így a megye és a környék általános iskolásai ingyenesen látogathatják majd a látványosságokat.

A terv az, hogy egy erdei tisztáson a mágikus lények házikói lesznek elszórva, amiket összekötnek majd drótpályák, csúszdák és mászófalak.

Az építkezés egy ideig tolódott, többek között a COVID miatt is, de idén júliusban helyére került az első házikó, így remélhetőleg a jövő tavaszi nyitás akár valóságos is lehet. Reméljük, addigra a látványterveken szereplő 30 méteres fenyőfák és a buja növényzet is kinő:-)

0_lilidorei_4.jpeg

0_lilidorei.jpeg

Lilidorei egy csodálatos hely lesz, ahol elmenekülhetünk a 21. századból és egy varázslatos világba csöppenhetünk, ahol egész évben vár a karácsonyi hangulat.

És ha már arra járunk érdemes más csodákat is megnézni a környéken. Northumberland Anglia legészakibb megyéje, egészen fent a skót határon, az Északi tenger partján.  Legelésző birkanyájak, hosszan elnyúló zöld vidék, úton-útfélen egy vár vagy kastély és nyugalom. Lakói büszkék rá, hogy ötször annyi birka él itt, mint ember.

kep.png

Alnwick leghíresebb látványossága a kastély, ami Anglia második legnagyobb kastélya a Windsori után. Biztos ismerős lesz, ha meglátjátok, mert a kastély volt a Roxfort a Harry Potter filmekben, de forgott itt a Robin Hood A tolvajok fejedelme, az egyik Transformers film és a Downton Abbey számos jelenete is. A Percy családé már több, mint 700 éve, ezért az ötletet megálmodó hercegnő is itt él férjével, Ralph Percy-vel, Northumberland 12. hercegével és négy gyermekükkel.

A kastély kertjében valósul meg Lilidorei, ez a varázslatos játszótér, ami biztosan nem csak a gyerekeknek okoz majd nagy örömöt.

Nektek lenne kedvetek megnézni? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr817956070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása