Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Tényleg léteznek hobbitok?

Mi a titka a hobbit háznak

2015. június 25. - Vankó Csilla

Wiltshire megyében, Chedglow környékén bóklászva, a kíváncsi szemek elől jól elrejtve található egy elbűvölő házikó, amely akár egy kedves, apró hobbit tulajdona is lehetne. Gyönyörű ólomüveg ablakok, galambdúc és tornyocskák díszítik. Bármelyik pillanatban arra számíthatunk, hogy nyílik a fa ajtó és kilép rajta egy kis lény.

ad_119964096.jpg

 

haz_1.jpg

haz_2.jpg

A ház története legalább annyira kedves, mintha egy fantasztikus történet helyszínének találták volna ki.

Az építmény nem más, mint egy birkaól, melyet Colin Stokes, helyi ólomüveg művész kezdett el építeni 1989-ben, egy baleset után kapott biztosítási pénzből vásárolt saját tulajdonú birtokon. Egyszerű takarmány-tároló fészernek indult, de 10 év kitartó munkájának köszönhetően egyre nagyobb lett. Az összes alapanyagot a környékről hordta össze szisztematikusan. Sokáig el tudta rejteni a hatóságok elől, de a 10 év alatt megnövekedett méret szemet szúrt nekik is. Mivel sem ő, sem a nyája nem kért erre a csodára engedélyt, megtiltották a további építkezést. Mindez akkora szívfájdalmat okozott a művésznek, hogy eladta a birtokát, otthagyta az egészet és Skóciába költözött. Saját bevallása szerint nagyon nehéz döntés volt számára. A mai napig álmodik róla és elveszettnek érzi magát nélküle. Mióta elköltözött csak egyszer látogatta meg.

A kis ház címe a mai napig titok, a Google maps-en sem található.

Szerintem csak titkolni akarják, hogy néha igenis járnak arra hobbitok.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr497570472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása