Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Pezsgő, szivar és dupla ágy Winston Churchill receptje a jó házasságra

2015. június 29. - Vankó Csilla

7746297296_b792b6b7e3_o.jpg

Pezsgő, egy doboz szivar és egy dupla ágy volt Winston Churchill receptje a jó házasságra. Talán nem meglepő, hogy a nászútról hazatérve Clementine Churchill örökre külön hálószobába költözött és soha többet nem reggelizett együtt hites urával.

Ennek ellenére öt gyermekük született  és a leghatékonyabb kapcsolatuk volt a brit politika történetében.

Churchill vezetése nélkül nem élte volna túl Britannia a legsötétebb órákat. Felesége nélkül viszont soha nem lett volna belőle miniszterelnök. Clemetine volt az érzelmi támasza és elsőszámú bizalmasa. Nagy befolyással volt politikai döntéseire is.

Persze a házasság előtt Winston is intenzíven kereste az igazit. A leginkább bevált csajozós dumája a következő volt:  “Marry me, and I will conquer the world and lay it at your feet.” (Gyere hozzám feleségül, leigázom a világot és a lábaid elé teszem.)

Bár fiatal korában a bálokon a barátjával pontozta a lányokat, a házasodás kapcsán pedig édesanyja tanácsát kérte, akinek legalább 200 szeretője volt állítólag, Churchill nem számított tipikus alfa hímnek, ha a nőkről volt szó. Gyakornokokat sem csábított el, mint Clinton és színésznőkre sem hajtott, mint JFK.

1908-tól egészen haláláig, azaz 57 évig élt házasságban Clementine-el, aki tökéletes politikus feleség volt. Az ő életén keresztül nyerhetünk betekintést Winston szerelmi életébe és hétköznapjaiba a Sonia Purnell író által nemrég megjelentetett  First Lady: the Life and Wars of Clementine Churchill című könyvben.

51myo6hmiml_sy344_bo1_204_203_200.jpg

Ha kedvet kaptatok hozzá, az Amazon-on itt megrendelhető

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr407575108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása