Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Babák ketrecben

2015. június 30. - Vankó Csilla

Az 1930-as években, főleg Londonban nagy divat volt a pici babákat egy ablakba szerelt külső ketrecben levegőztetni. Elég kegyetlen megoldásnak tűnik mai szemmel, de abban az időben teljesen megszokott volt. A Csecsemő Jóléti Központból igényelhették azok a családok, akiknek nem volt kertjük.

babaketrec.jpg

babaketrec_4.jpg

babaketrec_2.jpg

Amíg az anyukák a házimunkát végezték a gyerekek friss levegőn, napsütésben (már ha volt) játszhattak. És az utcán történő dolgok szórakoztatták őket. 

babaketrec_3.jpg

 

Bár elsőre nagyon veszélyesnek és kegyetlennek tűnik ez a megoldás, a hírek szerint nagyon biztonságos és közkedvelt volt.

Szerencsére azért mára már kiment a divatból.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr557585188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushup 2015.07.01. 09:50:47

ebben mi a kegyetlen???

Vankó Csilla 2015.07.01. 09:59:16

@pushup: Hello! Én csak arra gondoltam, hogy mint 2 gyerekes anyuka, biztos nem raknám ki a pár hetes gyerekemet a sokadik emelet ablakába. De persze ez teljesen szubjektív és annak idején klassz megoldás lehetett, hogy ne legyen a lakásba zárva.
süti beállítások módosítása