Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Vega Wellington rockzenész módra

2015. augusztus 25. - Vankó Csilla

A Wellington bélszín a brit konyha egyik meghatározó fogása. Egyesek szerint „Waterloo hőséről”, Wellington első hercegéről kapta a nevét, még a napóleoni háborúk idejében. Mások azt mondják, ez egy korabeli francia fogás, a beef en croute (bélszín tésztában) angol neve. Vannak olyan vélemények is, amelyek szerint az ételt Wellington csizmájáról nevezték el. A lényeg a lényeg, hogy a brit gasztronómia egyik legfinomabb különlegessége. Ünnepi alkalmakra kiváló.

Én most egy húsmentes változatának receptjét szeretném megosztani veletek, amelyet egy West Yorkshire-i vega rockzenész barátom fejlesztett ki. Meg kell mondjam, hogy elkészítésével mindig óriási sikert aratok:-)

img_2386.JPG

img_2154.JPG

És akkor a hozzávalók:

400-500 g gomba

300 g bébi spenót

100 g natúr kesudió

1 fej hagyma

1-2 gerezd fokhagyma

Vaj

kakkukfű

fekete bors

100 g érett cheddar sajt

Citromlé

Redcurrant jelly (ribizli zselé) vagy Cranberry sauce (Vörösáfonya szósz)

1 csomag leveles tészta

1-2 tojás a kenéshez

 

Elkészítés:

  1. Vágd nagyon apróra a gombát, a fokhagymát, a hagymát és a vajon a kakukkfűvel, sóval borssal együtt párold meg, amíg teljesen elveszti a nedvességét.
  2. A kesudiót pirítsd meg és őröld apróra
  3. A spenótot forrázd le forró vízzel
  4. A cheddart vágd apróra
  5. Ezeket mind keverd össze és rakj bele egy kis citromlét
  6. Terítsd ki a tésztát, az aljára kenj egy kis jelly-t, utána rá a gombás keveréket
  7. Formáld rúddá, kend meg tojás sárgájával és mehet a sütőbe 180 fokon kb. 30 perc vagy amíg szépen megbarnul a teteje.

Köretnek tökéletes hozzá egy kis burgonyapüré.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr947733278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása