Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

10 ok, amiért Erzsébet királynő elképesztően nagymenő

2015. augusztus 19. - Vankó Csilla

 1. Nincs szüksége útlevélre, hogy utazhasson

Mivel az összes brit útlevelet az ő nevében adják ki, így neki nincs rá szüksége. A királyi család többi tagjának, beleértve a hites urát is, viszont szüksége van rá, hogy átlépjen egy másik országba.

no_passport.jpg

2. Tud gépfegyverrel lőni

queen_firing_rifle.jpg

3. A II. világháborúban szolgálatot teljesített

18 évesen csatlakozott a hadsereghez. Ő a királyi család egyetlen női tagja, aki eddig ezt megtette. Megtanult katonai teherautót vezetni. Sőt állítólag a teherautó motorjának a megjavításában is jártas lett.

elizabeth_serving_during_wwii.jpg4. Gyakorlott szerelő

5. Két szülinapja van

Ténylegesen április 21-én született, de a hivatalos születésnapját mindig egy kora júniusi szombaton tartják, amikor a nagyszabású Trooping the Colour parádét rendezik meg Londonban. Az ünnepség azért is van ebben az időszakban, mert júniusban elméletileg kevesebb eső esik, mint áprilisban.

6. Már akkor is küldött e-mailt, amikor az internet még nem is létezett

1976-ban egy katonai bázisról küldte az e-mailt. Egyébként nagyon ott van a mai informatikai vívmányokban. Tavaly a Twitterezők közösségéhez is csatlakozott.

queen_elizabeth_ii_google.jpg7. Neki van a legtöbb hattyúja a világon

A pletykák arról szólnak, hogy Nagy-Britannia összes hattyúja az övé, de ez technikailag nem igaz. A Brit Monarchia hivatalos oldala szerint ő birtokolja a tulajdonjogot minden, nem megjelölt hattyúnak Britannia nyílt vizein. De a királynő ténylegesen a Temze hattyúinak tulajdonjogát tartja magáénak. Így is több madara van, mint a legtöbb hétköznapi halandónak és a minden évben megtartott Swan Upping ünnepség keretében lehetősége is van megszámolni őket. Mondjuk van  hivatalos királyi hattyúszámoló embere is.

8. Benne van bármilyen photobombing-ban

photobomb.jpg

9. Tündökölt már James Bond oldalán is

10. A celebek sorban állnak, hogy vele lóghassanak

queen_elizabeth_meeting_celebrities.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr57717934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.09.09. 22:20:56

Nagyon szimpatikus fenség, amúgy mint anyós?:-)

Vankó Csilla 2015.09.10. 09:11:54

@micsoda?: Igen, nagy tisztelet övezi Britanniában. Állítólag Dianát is nagyon szerette. Legalábbis az esküvőnek nagyon örült. Aztán a pletykák szerint később már nem volt mindig felhőtlen a kapcsolatuk...
süti beállítások módosítása