Helyek, ételek, érdekességek és csodák Nagy-Britanniából

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Nagy-Britannia kincsei tőlem nektek

Egy testvérpár 70 évig élt az 1940-es években

2015. július 02. - Vankó Csilla

Szerettetek valaha annyira egy helyet, hogy örökre ott maradtatok volna? Mi lenne akkor, ha nemcsak ott maradnátok, de soha ki sem jönnétek és minden ugyanúgy maradna egész életetekben? Ez történt 70 évig, egészen a nemrégiben megtörtént haláláig egy angol testvérpárral, Jack és Audrey Newton-nal.

foto_2.jpg

foto_1.jpg

A testvérek az 1940-es évek elejétől, egészen gyerekkoruktól laktak a házban, sohasem házasodtak és elutasítottak minden technikai fejlődést. Farmerek voltak, így önellátásra rendelkeztek be. A ruháikat is magunknak varrták. Szinte sohasem hagytál el a birtokukat, minden idejüket ott töltötték.

Imádom a tesóm, de 70 évig összezárva...:-)

foto_11.jpg

foto_7.jpg

Az életük titokban zajlott mindaddig, amíg a 9 hálószobás ház aukcióra nem került az idősebb lakó halálát követően. Több mint 500, az 1940-es évekből megmaradt tárgy került elő.

Nincs hűtő a házban és az egész berendezés úgy néz ki, ahogy a szülők gyerekkorukban kialakították. Még az edények és egyéb konyhai eszközök is abból az időből származnak. Az előkerült tárgyak alapján szerettek zenélni, zenét hallgatni vagy különböző játékokkal szórakoztatni magukat.

kepek.jpg

Audrey még 2011-ben meghalt és most márciusban követte őt Jack.

foto_10.jpg

A Newton ház maga a történelem, és a furcsa, rejtőzködő életük ellenére, biztosan sokáig emlékezni fognak rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagy-britannia-kincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr467590326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása